הצטרפות לדואר חשמלי | הסרת מנוי מדואר חשמלי | שלח מכתב | דף ראשי

 

 

 

 

 

יש לך משחק קלפים במחשב ? יחרימו לך אותו

27/02/2003 |  גיליון מספר 2
halemo

 

 

איש אחד בשם שמואל שטרן, הפעיל בבית העסק שלו בעכו, מכונות מזל והימורים האסורים על פי החוק. יום אחד, ב 28/10/2002, פשטה המשטרה על העסק שלו והחרימה לו חמש מכונות פוקר, מכונת פירות אחת עם תצוגת וידאו. חמש מכונות בינגו יפניות, ארבע מכונות בינגו לא יפניות, קופסת בקרה אחת, ושני מחשבים כולל המסכים, המארזים, המקלדות והעכברים.

 

"חוות הדעת" של המומחה המשטרתי קבעה שלא מדובר במחשבים האמורים שאפשר לגלוש בהם כמו בכל "קפה אינטרנט", מכיוון שלא מותקנת בהן כלל תוכנת דואר אלקטרוני ותוכנת דפדפן, ועם הפעלת המחשבים, עולה אוטומטית תוכנת הימורים בשם "וידאו רולטה", ובשל כך, הוגדרו שני המחשבים כמכונות הימורים מופעלי תוכנה, שנועדו לצורך הפעלת משחקי הימורים.

 

לאחר שהוחרמו מכונות ההימורים ושני המחשבים, פנה האיש לעו"ד משה גלעד, פליליסט צפוני ידוע, בעל משרד בעכו, שמשרדו מייצג בימים אלה את אחד הנערים המואשמים בהפצת וירוס גונר שהופץ בנובמבר 2001 ברשת האינטרנט.

 

עו"ד משה גלעד הגיש בקשה בשמו של לקוחו לבית משפט השלום בעכו, להחזיר לידיו את מכונות ההימורים שנתפסו וכן את שני המחשבים.

 

בדיון שהתקיים ביום 03/12/2002 בפני השופטת רונית יצחקי, סוכם בין הצדדים - המשטרה והמבקש, כי המבקש שמואל שטרן יפקיד ערבויות כספיות, כולל ערבות במזומן, על מנת לקבל את מסכי המחשב, וכן יושבו גם מארזי המחשב, שנקראו בשם "כוננים" ע"י בית המשפט והצדדים, וזאת לאחר שיוצאו מהם כרטיסי החומרה המשמשים למשחקי מזל אסורים.

 

הסיכום בסופו של דבר לא התקיים, כי בדיון נוסף שהתקיים בבית המשפט השלום בעכו בפני השופטת רונית יצחקי, התנגדה המשטרה, כי לטענתה ביום 15/12/2002, שוב נתפסו ברשות המבקש מכונות הימורים, מה שמלמד לדעתה של המשטרה כי כוונותיו של שטרן אינן כוונות אמיתיות.

 

חוקר המשטרה ציין ששוב נמצאו בבית העסק מארזים של מחשב (בלי לציין האם הופעלו למטרות אסורות), מה שמלמד על כך שאסור לתת לאיש הזה להחזיק מחשב.

 

בדיון נוסף שהתקיים ביום 12/02/2003, טען עורך דינו של שטרן, עו"ד משה גלעד, כי תפיסת המחשבים לא בוצעה כדין, מכיוון שעל פי פקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש), אסור לתפוס מחשב של מוסד לרבות בית עסק שלא על פי צו בית משפט, וכן אסור לתפוס את המחשב לתקופה העולה על 48 שעות.

 

השופטת רונית יצחקי, בתגובה לטענת עו"ד גלעד, קבעה כי המחשבים שימשו כאמצעי למשחקי הימורים, אסורים על פי החוק, ולא כמאגר מידע של ניהול עסק, ולכן הוחרמו כדין, ולא עומדת להם ההגנה הזו.

 

השופטת קובעת בפסק הדין כי המחשבים לא יוחזרו למבקש, כי הוא עלול לעשות במחשבים "שימוש לא חוקי", מכיוון שבעסק שלו שוב נמצאו מחשבים אחרים (בלי לפרט למה שימשו באמת), וזו כבר סיבה מספקת לשלול ממנו את הזכות להחזיק מחשב. השופטת קובעת כי אם שטרן יקבל את המחשבים בחזרה מן המשטרה, הוא עלול לעשות שימוש בלתי חוקי במחשבים שיושבו אליו.

 

בקשתו של שמואל שטרן להשבת מחשביו נשללה ממנו סופית בהחלטה מיום 17/02/2003, מועד מתן פסק הדין הסופי.

 

 

דעה אישית

 

אנשים ומשתמשי מחשב יקרים: אם יש לכם משחק כלשהו במחשב, היכול להיחשב משחק הימורים לא חוקי, למשל משחק הקלפים סוליטר המגיע עם מערכת ההפעלה, ובמקרה המשטרה שמה יד על המחשב שלכם, תנסו לא להגיע לבית משפט השלום בעכו.

 

בבית משפט השלום בעכו לא יתחשבו יותר מדיי בחוק הקובע כי למשטרה מותר לתפוס מחשב ל 48 שעות בלבד. לשון החוק מדברת ברורות על מוסד לרבות בית עסק, שאסור להחרים לו מחשב ליותר מ 48 שעות.

 

זה לא מפריע למשטרה להציג טיעונים מטיעונים שונים עד כדי הטעיית בית המשפט, על מנת לשלול את זכותכם להחזיק מחשב, רק בגלל שאולי תעברו עבירה כלשהי בכלי המשחית הזה, המחשב.

 

גם לא חוק חתימה אלקטרונית החדש משנת 2001, הקובע מפורשות כי תפיסה של מחשב ע"י המשטרה היא ל 48 שעות בלבד, לא יעבור בעיר עכו, כי שם עדיין המחשב נחשב כלי משחית.

 

 

פסק הדין: בש 6081/02 , שמואל שטרן נגד משטרת עכו

akko.html